Tänään on vituttanut erityisesti virkamiehet, valtiovallan liiallinen puuttuminen yksilön tekemiseen JA eikä mitenkään vähäpätöisimpänä se että polkupyöräni on pöllitty. Kyllä, rakas paska polkupyöräni, yöllä, pihalta, pyöräkatoksesta. Jo toinen pyörä tässä lähiaikoina. No sinne meni se, toivottavasti joku sai siitä hyvän mielen. Onneksi kyseinen pyörä maksoi vain 350 kruunua, mutta kyllä se kerran kuussa vituttaa uusi pyörä hakea. Todennäköisesti kun menen katselemaan käytettyjä pyöriä tuolta paikallisesta romupuodista niin siellä se minunkin pyöräni komeilee, toki onhan se kovin kannattavaa liiketoimintaa myydä sama pyörä useasti samalle ihmiselle. Näin huonon onnen hypoteesina.

Jaahas. Sitten voinkin hieman vuodattaa patoutumiani virkamiehistä ja poliitikoista, niistähän kansalla riittää aina kirottavaa, enkä minä mikään poikkeus ole. Liikenneministeriämme niin kovasti kiehtova sateliittipaikannus ruuhkamaksujen keräämiseen on mielestäni ihan paska idea. Toteutuksen osaltakin jo idea kohtaa suuria haasteita ja kustannuksia, puhumattakaan siitä että onko valtiovallalla oikeutta puuttua yksilön vapauksiin näin paljon. Jos idea saadaan runnottua läpi jollain keinolla tulee suuret hässäkät kaikkiin autohin tehtävistä järjestelmän asennuksista, joka luonnollisesti lankeaa kuluttajien maksettavaksi. Mikä sitten enää tulevaisuudessa estää muuttamasta lakia siihen suuntaan että poliisit saavat valtuudet kerätä ja käyttää gps paikannuksesta saatavaa dataa ihmisten sakottamiseen, esimerkkinä ylinopeudesta sakottaminen sujuu luodun järjestelmän ansiosta tehokkaammin kuin koskaan. Toki on mahdollista heti nähdä yksi hyötyjä tästä episodista, nimittäin se taho joka näitä järjestelmiä alkaa huoltamaan, valmistamaan ja myymään. Kun tälle tielle kerran olemme lähteneet, niin sauvamummo haluaa esittää oman vaatimuksensa: jokaiselle suomalaiselle antenni ja mokkula perseeseen jolla pystymme mittaamaan sieltä tulevat päästöt(hiilidioksidi, metaani). Järjestelmän ansiosta pystymme verottamaan jokaista ihmistä erikseen ja täsmällisesti henkilön aiheuttamasta kuormituksesta ilmakehää kohtaan. Kyllä. Hienostihan se menisi.

"Suomalaiset juovat eniten viinaa euroopassa" -lause nousee aika-ajoin esille mediassa. Suomalaiset ovat kehittäneet tämän yhden laillisen päihteemme, etanolin, ympärille jonkinlaisen sädekehän, ja onhan se nyt aika kiehtovaa ja jännittävää hiipiä alkoon joka perjantai hakemaan KOSSUA. Jos otamme analyyttisen lähestymistavan alkoholia kohtaan, toteamme sen tekniseksi liuottimeksi, kemialliselta kaavaltaan C2H5OH. Näin voimme myös päätyä johtopäätökseen että käymme hakemassa joka perjantaina 5 desilitraa 38% tilavuudeestaan etanolia sisältävää liuotinta, ja juomme sen. Myöskin liike josta laillisesti suomessa näin vahvaa liuotinseosta on mahdollista hakea on valtion tiukasti kontrolloima liuotinmyymälä. Mutta jos otammekin perjantaina suunnaksi paikallisen Hong Kong -tavaratalon ja ostammekin sieltä tinneriä, joka myöskin on tekninen liuotin, ja imppaamme sitä aikamme kuluksi, emme ole tehneet mitään laitonta, kuten emme etanoliakaan juodessamme. Ja tinnerin ostaminen käsittääkseni on täysin laillista myös alaikäisille. Toki tinnerin aivokopalle aiheuttamat haitat ilmeisesti ovat aivan eri sfääreissä kuin etanolin, laillista kuitenki joka tapauksessa. MUTTA, jos mahdollisesti perjantaina käyttämämme päihdyttävä aineemme ei olekkaan tinneri, eikä etanoli, vaan esimerkiksi kannabis, meidät voi luokitella rikolliseksi. Tutkimuksiin nojaten kuitenkin kannabis on näistä vaarattomin ja vähiten haitallinen aine. Epäkohtapa siinäkin. Kamala kannabis.

Tosin kaikkihan on vain näkökulmakysymksiä. Itse en ole koskaan kannabista käyttänyt, ja tälläkin hetkellä kirjoitan tätä pienessä pätkässä. Mielestäni on aika mukavaa silloin tällöin vetästä kännit, ja varmasti myös polttelisin viikonloppuisin pilveä jos se suomessa laillista olisi. Päihteiden alaisuudessa on mukavaa, enkä varmasti ole ainut jonka mielestä näin on. Musiikki kuulostaa hyvältä ja on mukava jutella vilosovisia asioita. Kohtuus toki kaikessa.